- Uutisbimbo raportoi uutisista, etenkin hyvistä uutisista-

Kiitos, Madridin muotiviikko!

Ai täh? Noh, näin sanoo IS aiheesta:

Suuren muotitapahtuman loppukuusta järjestävä Madrid ... Tapahtuman järjestäjät ja sponsorina toimiva Madridin kaupunki ilmoittivat, ettei sairaalloisen laihoilla malleilla ole asiaa catwalkille.
... Nyt lavalle astuvien mallien painoindeksin on oltava vähintään 18, joka tosin sekin on alipainon puolella. Muotiviikolta on käännytetty liian laihuuden vuoksi pois jopa 30 prosenttia malleista, jotka edellisellä kerralla osallistuivat näytöksiin.

... Mallitoimistojätti Eliten Pohjois-Amerikan johtajan mielestä tikkulaihojen mallien karsiminen on pöyristyttävää. - Muotia ei voi syyttää syömishäiriöistä! Tämä on mallien syrjintää ja suunnittelijoiden vapauden rajoittamista, Cathy Gould tilittää.

Suomalaisen Paparazzi-mallitoimiston johtaja Laila Snellman ... : - Nyt tilanne on se, että 34-kokoisen vaatteen pitää roikkua mallin päällä. Sen vuoksi 180-senttinen malli ei saa painaa oikeastaan yhtään mitään. Suunnittelijoiden ja vaatevalmistajien täytyy suurentaa kaavoja, jotta normaalikokoiset mallit mahtuvat vaatteisiin. ... Snellmanin mukaan mallien paino on jatkuvasti laskenut.  (IS-STT-Reuters)

* * *

Uutisbimbo kiittää! Lopuksi kysyn: Millä planeetalla Cathy Gould asuu?

Mielestäni on rajoittunutta ajatella, että muodikkuus /tyylikkyys sulkisi pois älykkyyden ja yhteiskunnallisen tiedostamisen ja vastuuntunnon. Olin ilmeisesti väärässä tahi Cathy G on kammottava ääritapaus. Toivottavasti näemme kovasti kaivatun korjausliikkeen alalla. (Pakkohan se on, kun tuskin kuolleille voi myydä kauheesti?)

Sitä kans oon miettinyt, että mikseivät nämä "muodin suuret nimet" halua ottaa rahoja pois massoilta ja myydä tavallisen kokosille naisille vaatteita? hmmmn...

Onnea matkaan, Milano - seuratkaa kaikki Madridin asettamaa esimerkkiä!